Saavuttuani Sevillaan oli takanani 10 tunnin yksinmatkustus kahdella välipysähdyksellä Helsingissä ja Madridissa. Wifiäkään en lentoasemalla tietysti saanut toimimaan ja ainut, mitä tiesin oli tarkka osoite hostelliin, jossa ryhmän majoittautuminen tulisi tapahtumaan. Lentokentältä otetun taksin ja sen kuljettajan kanssakin ongelmia, sillä hän ei osannut ajaa tarkkaan osoitteeseen, eikä espanjalaiseen tapaan osannut lainkaan englantia. Oikean kadun hän kylläkin löysi, mutta oikeasta talosta ei ollut merkkiäkään. Kyllä siinä suomipoikaa hetkellisesti harmitti, kun olin yksin keskellä yöllistä Sevilla, ilman tuttuja, ilman mitään kontakteja, ilman edes kuvaa miltä hostelli näyttäisi (tämä oli tietysti osittain oma vikani, sillä kuvittelin, että voisin lentoasemalla ottaa yhteyttä netin välityksellä paikallisiin järjestäjiin).

Löydettyäni oikean osoitteen tulin kuitenkin huomaamaan, että tuo hetkellinen mielipaha tulisi olemaan reissun ensimmäinen ja viimeinen lajiaan. Saavuttuani hostelliin sain todella lämpimän vastaanoton, ja pian löysin edestäni pullollisen kylmää olutta, ja vierestäni muutaman muun osallistujan, jotka olivat saapuneet samoihin aikoihin. Hetkessä suomalainen alkukankeus oli hävinnyt, ja tajusin, että tästä oli tulossa mahtava viikko.

sevilla3

Mitä Europe3D sitten käytännössä tarkoittaa ja sisältää? 3D tulee sanasta ”three dimensions” eli kolme ulottuvuutta. Reissun tarkoituksena on tarkastella kohdemaata, tässä tapauksessa Espanjaa, kolmesta eri näkökulmasta. Nämä näkökulmat ovat kulttuuri, politiikka ja talous. Minun reissullani nämä asiat käytiin hyvin pitkälti muutaman luennon kautta, mutta älä huoli, luentoja ei ole liikaa, eivätkä ne missään nimessä ole tylsimmästä päästä! Kulttuurin paneuduttiin myös esimerkiksi syömisen sekä juomisen kautta, ja myös opastettu kaupunkikierros kertoi osansa Sevillan ja myös koko Espanjan historiaa.

Mitä muuta Europe3D on? Se on todella paljon yhdessäoloa, toisten osallistuja maiden kulttuurien ja sanaston oppimista, juhlimista, pelejä, leikkejä ja paljon muuta! Eräänä aktiviteettinä opeteltiin espanjalaisten naisten iskemistä, kun taas toisessa aktiviteetissä perustettiin ryhmissä uusi valtio, pienenä lisämausteena tehtävässä oli vaan se, että kaikkien tuli puhua omaa kieltään.

Yksi hauskimmista illoista oli International night, jossa jokainen oli tuonut omasta maastaan herkkuja, niin juoman kuin ruoan merkeissä. Itse vein paikalle jo jonkinlaista statusta kerännyttä Minttua ja Fazerin sinistä. Pienenä vinkkinä sanoisin, että ulkomaalaiset ovat hulluna Minttuun, joten sitä voi viedä sinne niin paljon, kuin vain oma kukkaro kestää. Itse ensikertalaisena vein vain yhden pullon sinne, ja voin sanoa, että tappeluhan siitä pullosta lopulta tuli.

Sevilla1

Kenelle suosittelen 3D:tä? Oikeastaan ihan kaikille, joita kiinnostaa matkustus, uudet kokemukset ja, tärkeimpänä, halu tutustua uusiin ihmisiin. Lisäksi henkilöltä vaaditaan sopeutumiskykyä, sillä kohdepaikassa asiat ei välttämättä aina mene niin kuin siellä Strömsössä tai Suomessa. Myös sinnikkyys ja hyvä asenne olisi hyvä ottaa matkalle mukaan, sillä päivät ovat pitkiä, aikataulutettuja ja nukkumiselle ei muutamaa tuntia enempää yleensä jää aikaa. Lisäksi ainakin Sevillassa pitkätkin matkat usein hoidettiin kävellen, joten siihen on syytä varautua.

Mitä minulle jäi 3D:stä käteen? Osittainen tietämys Espanjan kulttuurista, politikasta ja taloudesta. Kuten mainitsin varsinkin kiinnostavien luentojen kautta näihin aiheisiin syvennyttiin. Kuten sanoin reissulla olet käytännössä koko ajan muiden kanssa keskustelemassa asioista. On todella mahtavaa, että vaikka porukkaa on kymmenestä eri maasta, ovat puheenaiheet ja huumori hyvin pitkälti samaa. 3D:stä tietenkin siis jäi myös käteen kymmeniä uusia huikeita ystäviä, joita toivottavasti tulen näkemään tulevaisuudessa ja jotka ainakin omin sanojensa mukaan ovat aina valmiita majoittamaan, mikäli heidän kulmillensa eksyn. Ennen kaikkea 3D:stä jäi kuitenkin itsevarmempi, kokeneempi ja innostuneempi minä, sillä näin Eurooppaa aivan uudesta näkökulmasta. Itse sain tästä tapahtumasta kipinän olla aktiivisempi ihminen, ainakin ESTIEM:läisenä. Aion siis jatkossakin pilata Oulun ja Suomen maineen, mikäli minulle tämä mahdollisuus suodaan!

sevilla2

See you in Europe!

Tehnyt: Aleksi Isopoussu