Optiem – Oulun tuotantotalousteekkarit

OPTIEM – Oulun Tuotantotalousteekkarit ry on vuonna 1991 perustettu Oulun tuotantotalousteekkareiden kilta. Killan tarkoituksena on ajaa jäsentensä opintoihin liittyviä etuja sekä järjestää erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja muun muassa urheilun ja akateemisen opiskelijakulttuurin saralla. Toiminnan organisoinnista vastaavat joka vuoden lopulla uudelleen valittavat killan hallitus ja toimihenkilöt, mutta killan toimintaan osallistuvat oman innostuksensa mukaan kaikki kiltalaiset. Kilta toimii myös yhteistyössä kattojärjestömme, Oulun Teekkariyhdistyksen eli OTY:n sekä kaikkien yliopisto-opiskelijoiden emon, Oulun Yliopiston Ylioppilaskunnan eli OYY:n kanssa.

Tarina logosta

Halkeava muna kuvaa syntymistä, alkua ja uutta ideaa. Tuotantotalous on uutta Oulussa, toisaalta innovaatio on kehityksen perusedellytys.

Nouseva käyrä kertoo taloussuhdanteista, tulevaisuudesta ja nousujohteisuudesta.

Sektorit kuvaavat jaettua kakkua, yritystoiminnan voitonjakoa – toisaalta taas tekniikan ja talouden dualismia, joka yhtyy tuotantotaloudessa.

Logossa on nähtävänä myös kellotaulu. Kiire, aika rajoittavana tekijänä ja oikean ajoituksen merkitys ovat tuotannonohjauksen perusteita.

Turkoosinsininen logo kuvaa meren pauhua ja voimaa. On asioita, joita täytyy kunnioittaa ja joihin ei voi vaikuttaa. Sinivalkoinen symboloi perinteisesti Suomea ja Optiem on helppo tunnistaa suomalaiseksi ulkomaillakin. Turkoosi tai vihreähkö sininen herättää ympäristötietoisessa nykyihmisessä positiivisia mielikuvia.

Tuta-hymni

Säv. Les Reed ”Delilah”, San. Barry Manson. Tunnettu Tom Jonesin levyttämänä.

1. Säkeistö:
Tulin maille vieraille, Outojen vesien ääriin
Olin niin yksin, Ei löytynyt lohduttajaa
Sä ootit mua siellä, Otit sylisi helmaan, en pois enää tahtonutkaan

Kertosäe:
Oi oi oi Optiem, Ai ai ai Optiem
Milloin saan, Nähdä sut uudestaan?
Olit tärkein sä mulle, Oot sisimmässäin ainiaan

2. Säkeistö:
Lähdin kuin varkain, Pois kauaksi maailmojen tuuliin
Jotain silti puuttui, Oli tyhjää niin sisälläin
Sä ootit yhä siellä, Tulin turvaan mä kotiin, en muualle nyt tahdokaan

Kertosäe

Kertosäe uudestaan eri sanoilla:
Oi oi oi Optiem, Ai ai ai Optiem
Kun mä saan, Nähdä sut uudestaan
Silloin juhlat ne alkaa, Ne jatkuvat taas ainiaan
Silloin juhlat ne alkaa, Ne jatkuvat taas AINIAAN (venyttäen)

Drinkit

Oulussa 24.10.1999

Syyskuussa 1999, 2. virallista Alumni-iltaa suunniteltaessa, syntyi ajatus uudesta TuTa-perinteestä. Opiskeluajan Ottiem-aktiviteetit olivat jättäneet DI:n sydämeen aukon, johon tuli keksiä täydennystä.

Uusi traditio tulisi siis liittymään alkoholin nauttimiseen, mutta tavalla joka huomioisi työelämän kiireet ja sen vaatiman säännöllisen elämäntavan. Muodostui haave killan omasta coctail-sekoituksesta, mausta ja ulkomuodosta, jotka toisivat rakkaat muistot mieleen, ja joka samalla toimisi pontimena uusienkin legendojen synnylle.

Asia realisoitui lopulta odotettua nopeammin; Tervahovin baarimestari Petri Määttä ymmärsi asiakkaansa tarpeen, ja kehitti keskusteluiden sekä Optiemin matrikkelin pohjalta peräti kaksi maittavaa sekoitusta.

”Optiem” ja ”OP-Team” ovat vihertäviä, happamen imeliä, ja tietenkin alkoholirikkaita sekoituksia. Molemmat ovat siksi hyvän makuisia, että erottavana tekijänä käytetään drinkkien pituutta: Optiem on lyhyt, OP-Team pitkä.

Tuotteiden globaalissa launch-tilaisuudessa 16.10. ensimmäisen siemauksen ”Optiemista” ehti ottaa DI Jussi Laatikainen. Tilaisuus ikuistettiin valokuvaan, ja tyytyväiset asiakkaat aikoivat tulla testaamaan tuotteen pian uudestaan. Drinkit löytyvätkin nykyään Tervahovi-baarin listalta, ja resepti julkaistaan myös ohessa kaikkien kotikemistien iltojen iloksi.

Antoisia juhlahetkiä toivoen,
DI Jarno Majava

Ohjeet

Optiem
2cl Finlandia vodka
1cl Blue curacao
1cl Pisang ambon
2cl Sitruunamehu
Koriste: Optiem-logon muotoinen limekuori

Op-Team
2cl Finlandia vodka
2cl Blue curacao
2cl Limemehu
8cl Omenamehu
Jäitä
Koriste: Optiem-logon muotoinen omenaviipale

Laskupohjat

Käytä näitä laskupohjia laskuttaessasi kiltaa tai muita toimijoita. Laskupohjan täytössä auttaa rahastonhoitaja@optiem.fi.

Laskuta kiltaa