Kiltahuone

Sydän, sielu, koti, kaiken tiedon ja tietämättömyyden keskus

Optiemin kiltahuone sijaitsee väestösuoja 2:ssa, prosessin käytävällä: oransseilta naulakoilta V-käytävää pitkin, ensimmäisistä lasiovista oikealle, alas ja vasemmalle (kuva).

Kiltahuoneen tunnelma on hieman tiivis rajallisten tilojen takia, mutta ilmapiiri on leppoisa ja luennot kuluvat varmasti mukavammin Guitar Heron, biljardin tai pöytälätkän ääressä kuin itse luentosalissa. ”Kiltiksellä” on mukava tavata kanssaopiskelijoitaan, ryypiskellä kahvia ja avautua kurssien ja elämänsä vaikeudesta. Killan oma tietokone sijaitsee myös kiltahuoneella, joten paatuneinkin Facebook-addikti löytää mieleistään tekemistä kiltikseltä.

Opiskelupaikkana kiltahuone ei ole niitä parhaimpia tilanpuutteensa johdosta, vaikka opiskeluakin monet aika ajoin yrittävät. Lukemisesta ei vain tahdo tulla mitään kaiken aktiivisen rentoutumisen keskellä. Tuotantotalouden vanhat tentit ovat kiltahuoneella saatavilla paperimuodossa, sillä internetistä niitä ei ole mahdollista löytää.

Kiltahuoneen ylläpitäjä on kiltamestari, joka voi painostaa (tai ainakin yrittää) siivoamiseen muulloinkin kuin kerran vuodessa järjestettävissä kiltahuonetalkoissa. Kiltahuoneelta saa ostettua sekä killan haalarimerkkejä kiltamestarin ollessa paikalla, että erinäisiä virvokkeita kahvista karkkeihin. Kiltahuoneella järjestetään myös aika ajoin hallituksen kokouksia.