Bileet

Akateemiset Alkajaiset

Kiltamme järjestää yliopiston lukuvuoden ensimmäiset opiskelijabileet yhdessä Ympäristörakentajakillan kanssa. Akateemiset Alkajaiset ovat ehdottomasti yhdet vuoden suurimmista opiskelijabileistä ja yleensä ne järjestetään käviöiden runsauden takia Tivolissa. Nämä bileet osoittavat fukseille millaiset opiskelijabileet parhaimmillaan ovat, eikä niitä kannata jättää välistä mistään hinnasta!

ValeWappu

Noin kuukausi ennen Teekkariwappua järjestämme Ympäristörakentakillan kanssa varaslähdön Wappuun ValeWapun merkeissä. Nämä pippalot eivät ole aivan yhtä suuret kuin Akateemiset alkajaiset, mutta varmasti yhtä hauskat!

Bileiden teema on vaihdellut vuosien varrella wapputeemasta aprillipäivään. Yleensä teema on jollakin tapaa ajankohtainen. Baari onkin täyttynyt mitä eriskummallisemmista tulijoista, haalarikansaa kuitenkaan unohtamatta. Bileissä on ollut erilaisia kilpailuja beerpongista livechat kuvakilpailuun.

Sitsit

Optiem järjestää vuosittain muutamia sitsejä yksin ja yhdessä muiden kiltojen kanssa. Tärkeimmät ovat kuitenkin killan omat proffasitsit.

Proffasitsit

Loka-marraskuussa on kiltamme isännän taidonnäytteen paikka Proffasitsien muodossa. Proffasitseille kokoontuu opiskelijoista, alumneista ja osaston henkilökunnasta, sekä sponsoreista koostuva sekalainen seurakunta. Sitsien perinteisiin kuuluu ruokailua, juomista, lauluja ja puheita. Iltaa vauhdittavat juomalaulut ja kiertopuheet. Nämä ovat yhdet hauskimmista killan tapahtumista, joissa kunnioitetaan vanhoja etikettejä esimerkiksi maljan nostoissa. Pukukoodina on miehillä tumma puku ja naisilla juhla-asu (ei kuitenkaan iltapuku).

Proffasitsit korvaavat vuosijuhlamme niinä vuosina, kun niitä ei järjestetä. Ne toimivat samalla myös joinakin vuosina fuksisitseinämme.

Pikkujoulut

Marras-joulukuussa tapahtumavastaava järjestää pikkujoulut. Viime vuosina pikkujoulut on OPTIEMin omalla porukalla ja myös alumni on ollut tervetullut paikalle. Pikkujouluissa on tarjolla jouluruokaa ja jälkiruuaksi ainakin piparia ja glögiä. Juhlien aikana kiltalaisille tarjoutuu mahdollisesti tilaisuus nauttia kiltalaisten viininteon taidonnäytteistä ja tyhjentää killan tarjoamaa kotiviinisaavia. Pikkujoulut on perinteisesti pidetty Teekkaritalolla ja ohjelmaan kuuluu killan fuksien joulunäytelmä, joista yleensä muille juhlaväelle jää vain hauskoja muistoja. Tietenkin juhlissa vierailee myös joulupukki!

Näihin juhliin on pukeuduttu yleensä pikkaisen tavallista parempiin bilevaatteisiin, mutta onpa sitä porukkaa haalareissakin nähty! Kaikki kiltalaiset ovat tervetulleita päättämään hallituksen työvuotta näihin juhliin!