Uusille opiskelijoille

Hakijoille

Mitä tuotantotalous on?

Tuotantotalous on yhdistelmä teknistä osaamista, taloustieteitä ja johtamista. Tuotantotalouden opinnot antavat laaja-alaisen valmiuden toimia kansainvälisissä ja vaativissa kehitys- ja johtotehtävissä.

Mihin voin valmistua tuotantotalouden opinnoista?

Tuotantotalouden diplomi-insinööri voi toimia lähes millä tahansa alalla. Mahdollisia työnimikkeitä ovat muun muassa seuraavat:

  • Tuotekehitysjohtaja
  • Markkinointipäällikkö
  • Yrittäjä
  • Product manager
  • Konsultti
  • Analyytikko

Kuinka haen opiskelemaan tuotantotaloutta?

Tuotantotalouden opinto-ohjelmaan haetaan DIA-yhteisvalinnan kautta. DIA-yhteisvalinta suoritetaan keväisin. Lisätietoja hausta www.dia.fi.

Lisätietoja tuotantotalouden opinnoista

Opinnot-osio
TTK opinto-opas

Fukseille

Kun opiskelupaikka on varmistunut

Tervetuloa opiskelemaan tuotantotaloutta! Ensimmäiseksi käy vastaanottamassa opiskelupaikka ja ilmoittaudu läsnä olevaksi seuraavalle lukukaudelle. Aloita asunnon haku välittömästi kun olet saanut opiskelupaikan, jottet jää taivasalle. Hae opintotukea kelalta ja opiskelijakortti Oulun yliopiston ylioppilaskunnalta.

Opiskelupaikan vastaanotto ja ilmoittautuminen

Asunnon haku:
PSOAS
SIVAKKA
Yksityiset: Tori.fi, Etuovi.com, jne.

Opintotuki

Opiskelijakortti

Opiskelupaikan vastaanotettuasi saapuu heinäkuun lopulla sinulle kirje ilmoittamaasi kotiosoitteeseen, joka sisältää ensimmäisen päivän ohjelman sekä infoa alkusyksystä ja opintojen aloittamisesta tuotantotalouden koulutusohjelmassa. Sama infopaketti lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen, jottei informaatio pääse menemään ohi suun. Ensimmäisen kirjeen jälkeen kaikki tiedotus tapahtuu sähköpostin välityksellä, joten olethan yhteydessä killan Fuksivastaavaan mikäli et jostain syystä saa ensimmäistä infopakettia sähköpostiisi heinäkuun loppupuolella.

Hyödyllistä on myös käydä lukemassa Oulun Yliopiston sivuilta uuden opiskelijan osion oppaat ja tiedotukset. Näin pääset hyvään alkuun opintourallasi.

Uudet opiskelijat, Oulun Yliopisto

Pienryhmäohjaus

Pienryhmäohjauksen tarkoituksena on tutustuttaa uusi opiskelija yliopistoelämään. Pienryhmiä ohjaavat pienryhmäohjaajat, jotka on valittu aikaisemmin aloittaneiden opiskelijoiden keskuudesta. Pienryhmäohjaajien tehtävänä on opastaa uusia opiskelijoita ja auttaa opintoihin liittyvien ongelmien kanssa.

Fuksipassi

Jokaiselle teekkarifuksille jaetaan opintojen alussa fuksipassi, johon aletaan keräämään fuksipisteitä. Fuksipisteitä voit saada osallistumalla määrättyihin tapahtumiin, jotka löytyvät passista. Vain tarpeeksi pisteitä keränneet fuksit pääsevät osallistumaan uittoihin ja saavat painaa Teekkarilakin päähänsä Wappuna! Teekkarikilloista eniten fuksipisteitä keränneestä tulee superfuksi!

Tärkeimmät tapahtumat fukseille

Tässä lyhyesti fuksivuoden tärkeimmistä tapahtumista. Tapahtumien tarkemmat paikat ja ajankohdat tulevat selville opintojen alettua.

Pallopäivä – Ensimmäinen tapaaminen opiskelukavereiden ja pienryhmäohjaajien kanssa. Tuo mukanasi iloinen itsesi ja avoin mieli.

Lättyilta, Teekkaritalolla – Rentoa tutustumista pienryhmäohjaajiin, opinto-ohjaajaan ja omaopettajiin sekä toki myös uusiin opiskelijakavereihin

Fuksi-info, Teekkaritalolla – Syksyn paras infopläjäys, jossa tärkeimmät opiskelijajärjestöt esittäytyvät. Virallisen osuuden jälkeen vieläkin päräyttävämpää ohjelmaa!

Vulcanalia – Oulun yliopiston virallinen avajaisjuhla. Päivällä järjestömessut yliopistolla ja illalla ulkoilmatapahtuma, jossa esiintyjiä ja hyvä meininki.

Fuksisuunnistus – Yksi fuksivuoden parhaimmista tapahtumista, jossa ryhmähenki tiivistyy kiertämällä hulvattomia rasteja.

Lakinlaskijaiset – Fuksit saavat fuksilakit ja yleinen lakkilupa loppuu.

Fuksiurheilukisat – Fuksit kisaavat ryhmissä toisiaan vastaan teekkariurheilulajien merkeissä.

Fuksilauluilta – Lauluilta, jossa opetellaan Teekkarilauluja.

Kotiruokakurssi – Opetellaan ruoan laittoa. Kurssi täyttyy nopeasti, joten kannattaa olla kärppänä paikalla.

Optiemin pikkujoulut – Perinteiset pikkujoulut, jossa fuksit esittävät oman joulunäytelmän.

Lumenveistot – Fuksit veistelevät tuomariston laatiman teeman mukaisen veistoksen ja kilpailevat toisia kiltoja vastaan.

Oton päivä – Pienimuotoinen rastikisa.

Wappu-info – Kevään paras infopläjäys, jossa tärkeää tietoa Wapusta! Virallisen osuuden jälkeen Wapun harjoittelua.

Wappu – Opiskelijavuoden kohokohta! Noin viikon mittainen juhla, jota ei kannata missata!